Project SESAM ontwikkelt jeugdboeken voor en door een divers publiek.

blog

Involved researcher: Joyce Koeman

English summary: Joyce Koeman participates in the SESAM project for diversity in children’s literature (www.sesamopenu.be).

Joyce Koeman ondersteunt het kinderboekenproject SESAM dat nieuwe jeugdboeken voor en door een divers publiek ontwikkelt. Dit gebeurt zowel via participatief onderzoek als het smeden van nieuwe samenwerkingsverbanden tussen het leespubliek (kinderen en ouders) en beloftevolle schrijvers, illustratoren en vormgevers. SESAM is een 3-jarig participatieproject van Verbal Vision vzw ondersteund door Minister van Cultuur (Joke Schauvliege) en het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk. Minister van Armoedebestrijding (Ingrid Lieten) steunt mee het vooronderzoek dat bevragingen van voorlezers, ouders en kinderen omvat. Dit voorjaar nog zullen de onderzoeksresultaten gepresenteerd worden tijdens een debat over de impact van sociale en culturele diversiteit op de jeugdliteratuur in Vlaanderen.

Tot die tijd kan iedereen SESAM mee opvolgen en eigen (voor)leeservaringen delen via de website www.sesamopenu.be en/of de Facebook-pagina.

Schrijf je in voor het e-nieuws van SESAM en de 100ste abonnee krijgt gratis het jeugdboekenpakket ‘Maankinderen’ van Atilla Erdem thuisbezorgd!

Meer info: bianca.dewolf@verbalvision.be

logobeeld-1 (2) Promo-1 (2)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s